Διακοπές στην πόλη: Κι εδώ μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου!

Αυγ 4, 2021 | Wellness Mind & Body

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ιδέα και γεύσεις. Είναι η μυρωδιά του αντηλιακού, τα γέλια με την παρέα, οι βραδινές βόλτες, η αλμύρα της θάλασσας, η πνευματική και σωματική ξεκούραση. Είναι ένα μεγάλο ρεπό, για το οποίο περίμενες τόσο καιρό.

Και τι έγινε, αν για κάποιους λόγους, φέτος τις περάσεις στην πόλη; Ίσως δεν έχεις ανακαλύψει πόσο όμορφη είναι η πόλη σου και πως όλα τα παραπάνω μπορείς να τα κάνεις και στο σπίτι!

Διακοπές στην πόλη: Τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις

Παραδέξου το, δε γνωρίζεις και τόσο καλά την περιοχή σου. Ναι μεν ξέρεις τις ομορφιές της για να της πεις σ’ έναν τουρίστα, αλλά εσύ ο ίδιος έχεις πολύ καιρό να χαρείς τα spot που προτείνεις στον επισκέπτη της.

Αν για παράδειγμα μένεις στην Αθήνα, σκέψου πότε πήγες τελευταία φορά να δεις την πανσέληνο από τον βράχο της Ακρόπολης, πότε έκανες μία χαλαρή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, πότε κατέβηκες στον Πειραιά για ένα ουζάκι ή στα Αναφιώτικα για παγωτάκι. Αλήθεια την καινούργια Εθνική Πινακοθήκη την έχεις επισκεφθεί;

Οι διακοπές στην πόλη κρύβουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως είναι η ησυχία, ο ελεύθερος χρόνος για να χαρείς τα μέρη που σου αρέσει να πηγαίνεις και οι μονοήμερες εκδρομές που μας ανανεώνουν και μας βοηθούν να αλλάξουμε παραστάσεις.

Σημασία έχεις να νιώσεις τις διακοπές

Η ευεξία ξεκινάει από μέσα μας κι αν αυτό που νιώθουμε, δεν είναι θετικό (όπως πρέπει να είναι το συναίσθημα των διακοπών) τότε όπου κι αν είσαι (στην πόλη ή στο νησί) το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Μηδέν ξεκούραση, μηδέν καθαρό μυαλό.

Αναζήτησε λοιπόν τι θα ήθελες να περιλαμβάνουν οι διακοπές σου, για να σε χαλαρώσουν και κατέγραψέ το. Στη συνέχεια βγάλε ένα πρόγραμμα, ακόμη κι αν μείνεις στην πόλη. Σε καμία περίπτωση δε θέλεις να ξοδέψεις τις θερινές διακοπές σου βλέποντας επαναλήψεις στην τηλεόραση, σωστά; Οπότε κάνε όλα αυτά που επιθυμείς να χαρείς με την ησυχία σου κι ακόμη περισσότερα!

Ευκαιρία να ξεκινήσεις ένα καινούργιο χόμπι ή να δοκιμάσεις διάφορα, ώστε τη νέα σεζόν να γνωρίζεις ακριβώς πως θέλεις να είναι η καθημερινότητά σου (καινούργια χόμπι, πιο ισορροπημένη διατροφή, αλλαγές στο πρόγραμμα της ημέρα κ.ά.) αλλά και που θα στοχεύσεις από τον Σεπτέμβριο. Με απλά λόγια, εστίασε σ’ εσένα κι όχι στο μέρος όπου βρίσκεσαι.