No More Cellulite – Κυτταρίτιδα: Και όμως υπάρχει λύση…

Ιούν 9, 2020 | Wellness Mind & Body

eleni petroulaki no more cellulite

Κυτταρίτιδα:  Και όμως υπάρχει λύση ..👊

Καλοκαίρι εν όψει και στο προσκήνιο έρχεται η κυτταρίτιδα, η γνώριμη και τόσο ενοχλητική «όψη φλοιού πορτοκαλιού»…

Η κυτταρίτιδα επιβαρύνει κυρίως τις γυναίκες λόγω των αυξημένων οιστρογόνων που διαθέτουν, αλλά και της διαφορετικής φύσης του συνδετικού τους ιστού σε σχέση με τους άντρες.

Δεν περιορίζεται μόνο σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος και λίπος, αλλά και σε αδύνατα άτομα.

Η αιτιολογία της είναι πολυπαραγοντική. Αυτό που έχετε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε είναι να στραφείτε προς τους παράγοντες που μπορούν να τροποποιηθούν. Βασικά και απολύτως φυσικά όπλα που έχετε στα χέρια σας είναι η διατροφή και η άσκηση, σε συνδυασμό με τη χρήση των κατάλληλων καλλυντικών προϊόντων και μεθόδων μάλαξης (λεμφικό μασάζ)!

Πάμε όμως να γνωρίσουμε το «φαινόμενο» κυτταρίτιδα πιο διεξοδικά…

Τι είναι η κυτταρίτιδα?

Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε την εναπόθεση λίπους, νερού και τοξινών ακριβώς κάτω από το δέρμα (υποδόρια στοιβάδα). Η παρουσία της συνδέεται με μειωμένη ελαστικότητα συνδετικού ιστού, αυξημένο μέγεθος λιποκυττάρων και διαταραγμένη αιματική κυκλοφορία στην αντίστοιχη περιοχή.

Πού οφείλεται?

Πλήθος παραγόντων συμβάλλουν στην εμφάνισή της. Πιο αναλυτικά, η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα:

✓ Κληρονομικής προδιάθεσης

✓ Ορμονικών αλλαγών

✓ Μειωμένης σωματικής δραστηριότητας – Καθιστικής ζωής

✓ Διαταραγμένης κυκλοφορίας αίματος

✓ Παχυσαρκίας

✓ Κακής  ποιότητας διατροφής

✓ Καπνίσματος

✓ Αυξημένης συχνότητας και μεγάλης ποσότητας κατανάλωσης αλκοόλ

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας: Διατροφικές λύσεις and more…

✓ Αυξήστε την κατανάλωση νερού σε τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα! Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό του μεταβολισμού μας και οδηγεί σε πιο αποτελεσματικές καύσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταναλώστε υγρά  που δεν περιέχουν ζάχαρη.

✓ Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων σε 2-3 μερίδες ή 200g την ημέρα. Προτιμήστε φρούτα πλούσια σε νερό (π.χ. πορτοκάλι, grapefruit, μανταρίνι, μήλο, πεπόνι, καρπούζι).

✓ Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών σε 2-3 μερίδες ή 200g την ημέρα, με έμφαση σε αυτά που περιέχουν πολύ νερό (π.χ. αγγούρι, καρότο, λάχανο, μαρούλι).

✓ Κάντε ορθές διατροφικές επιλογές, προτιμώντας άπαχο κρέας (π.χ. κοτόπουλο), ψάρια, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (π.χ. μαύρο ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, όσπρια).

✓ Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων και trans λιπαρών (τηγανιτά και πλούσια σε λάδι φαγητά, πέτσα και ορατό λίπος κρεατικών, γλυκά, έτοιμα snacks, αρτοπαρασκευάσματα τύπου πίτσα, κρουασάν, τυρόπιτες κτλ).

✓ Μειώστε την πρόσληψη αλατιού καθώς ευνοεί την κατακράτηση υγρών. Επιλέξτε τρόφιμα με λίγο ή και καθόλου αλάτι. Πολλά τρόφιμα αποτελούν  κρυφές πηγές αλατιού (π.χ. αλλαντικά, παστά, κονσέρβες, έτοιμα snacks) γι’  αυτό μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων!

✓ Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων και υγρών με πρόσθετα ζάχαρα (π.χ. γλυκά, αναψυκτικά με ζάχαρη, αλκοολούχα ροφήματα).

✓ Γυμναστείτε! Βρείτε τη μορφή άσκησης που σας ταιριάζει και ενσωματώστε την στον τρόπο ζωής σας.

Το γρήγορο περπάτημα συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της κυκλοφοριας τους αιματος σε συνδυασμό με την Total Body Thermo Active Cream ( Reset II) μαζί με βερμούδα εφιδρωσης η σελοφαν.

Εάν μάλιστα συνδυαστεί με λεμφικό μασάζ τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα!

Extra Tips για την καλύτερη αιμάτωση και αποτοξίνωση της περιοχής με κυτταρίτιδα:

1) Φτιάξτε στο σπίτι σας φυσικό scrub με ελαιόλαδο, μαγειρική σόδα, ζεστό νερό και κάνετε τοπικό μασάζ.

2) Κάνετε απολέπιση της περιοχής με σχετικά σκληρό σφουγγάρι.

3) Σε καθαρό και στεγνό δέρμα, χρησιμοποιείστε τα ειδικά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας Total Body Reset Gel (Reset III) καθως και την αντηλιακή κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Total Body Reset Cream ( SPF30)

Όπως επίσης & το βάμμα αποτοξίνωσης

Detox Drops (Reset I) που βοήθαει στην κατακράτηση και στα πρηξίματα…

Εάν συνδυαστούν  τα προϊόντα μαζί και με ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και άσκησης έχουμε χωρίς υπερβολές το τέλειο αποτέλεσμα και σας το λέω εγγυημένα και με αποδείξεις…

Το θέμα κυτταρίτιδα είναι αντιμετωπίσιμο εφόσον προσεγγιστεί ολιστικά. Η λύση βρίσκεται στην ισορροπημένη διατροφή, την άσκηση, το λεμφικό μασάζ και την χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Μικρές, αλλά δραστικές αλλαγές στις συνήθειές μας είναι ικανές να προλάβουν την εμφάνιση ή να βελτιώσουν αισθητά την όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Το άρθρο έγινε σε συνεργασία με την Κορίνα Πασχαλίδου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος