Διατροφή από Σεπτέμβρη: Γιατί αυτός ο μήνας είναι πράγματι ιδανικός για μία αλλαγή

Σεπ 5, 2022 | Wellness Mind & Body

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να είναι ο 9ος μήνας του χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα σηματοδοτεί την επάνοδο σ’ ένα πρόγραμμα καθημερινότητας. Για πολλούς από εμάς, είναι μία νέα Πρωτοχρονιά και λειτουργεί σαν τον Ιανουάριο σε ό,τι αφορά στους στόχους μας.

Σε αυτή τη λογική κινείται και η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, με περισσότερο συστηματική άσκηση κι ισορροπημένη διατροφή. Λανθασμένα πιστεύουν πολλοί ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι πιο κατάλληλοι μήνες για την παραπάνω αλλαγή. Ναι, είναι οι δύο εποχές που μας δίνουν το κίνητρο ώστε να ασχοληθούμε περισσότερο με το σώμα μας. Αλλά με τον εαυτό μας τι γίνεται; Αρκούν 2 και 3 μήνες για ΤΗΝ αλλαγή;

Σεπτέμβριος: Ο μήνας που εμπνέει τις αλλαγές στη ζωή μας

Σεπτέμβριος = φθινόπωρο και φθινόπωρο σημαίνει επιστροφή στη ρουτίνα, με τη θετική της έννοια. Ειδικά αν δημιουργήσουμε μία ευχάριστη και εφικτή ρουτίνα, τότε θα απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας χωρίς να χανόμαστε στις υποχρεώσεις και υλοποιώντας τις επιθυμίες για αυξημένο προσωπικό χρόνο.

Γιατί λοιπόν ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για μία αλλαγή

  1. Δεν έχει πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις, διακοπές και βόλτες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα ορισμένο πρόγραμμα ύπνου, άσκησης κι ισορροπημένης διατροφής.
  2. Μας προσφέρει απλόχερα χρόνο για να οικοδομήσουμε την αλλαγή που επιθυμούμε για το σώμα και την υγεία μας, θέτοντας έναν στόχο για την επόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι (ακόμη και για τα Χριστούγεννα).
  3. Ο προαναφερόμενος χρόνος μάς δίνει τη δυνατότητα να μη στερηθούμε, αλλά να απολαύσουμε τη διαδρομή της αλλαγής που προσφέρουμε στον εαυτό μας.
  4. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της καρδιάς, χάρη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία της Καρδιάς. Έτσι μας υπενθυμίζει με τις αντίστοιχες έρευνες και στατιστικές πόσο καλό μπορούμε να κάνουμε στην υγεία μας, αν προσέχουμε καθημερινά τη διατροφή και την προπόνησή μας.
  5. Ο συγκεκριμένος μήνας σε βάζει σταδιακά σε πρόγραμμα, μέσα από μικρές αλλαγές και συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους οι οποίοι είναι ρεαλιστικοί ώστε να γίνουν κι επιτεύξιμοι.

 

Επομένως ας αγαπήσουμε περισσότερο τον Σεπτέμβριο και τον άπλετο χρόνο που μας δίνει, συνδυαστικά με την ευκαιρία για μία σπουδαία αλλαγή με διάρκεια. Φέτος μη συνδυάσουμε το φθινόπωρο με την επιστροφή σε μία ρουτίνα που δε μας αρέσει και δε μας εκφράζει.