Διατροφή και τροφές αποτοξίνωσης: Μπες στο πρόγραμμα

Φεβ 17, 2022 | Wellness Mind & Body

Νιώθεις ατονία, κούραση και τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν; Μία από τις κύριες αιτίες, που μπορεί να σου προκαλούν αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι η συσσώρευση των τοξινών στον οργανισμό σου. Η λύση; Αποτοξίνωση!

Μέσα από μία απλή διαδικασία, με σαφείς οδηγίες και πάντα με την επιστημονική καθοδήγηση της ομάδας του Fitlab, η διατροφή και άσκησή σου μπαίνουν σ’ ένα πρόγραμμα. Με εύκολο, μη κοπιαστικό, γρήγορο κι αποτελεσματικό τρόπο θα δεις και κυρίως θα νιώσεις τη μείωση του τοξικού φορτίου και την εντυπωσιακή ενίσχυση της ενέργειάς σου.

 

7+1 Συμβουλές διατροφής για αποτοξίνωση

  1. Αντικατέστησε το πρωινό γεύμα μ’ ένα φυσικό χυμό ή smoothies με φρούτα και λαχανικά.
  2. Αύξησε την ποσότητα του νερού, που καταναλώνεις καθημερινά (προτίμησε να απολαύσεις τα πρώτα δύο ποτήρια νερό της ημέρας πριν το πρωινό γεύμα).
  3. Απόκλεισε τη ζάχαρη από το μενού σου, αφού θα έρθουν πολλές τέτοιες γιορτινές λιχουδιές σύντομα στο τραπέζι σου.
  4. Φρόντισε ώστε τα δύο από τα πέντε γεύματα της ημέρας να είναι ωμά φρούτα και λαχανικά και συνόδευσε τα κυρίως με σαλάτα.
  5. Προτίμησε το βραδινό σου να είναι ελαφρύ και σαν ένας «brinner» επίλεξε να απολαύσεις ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά συνδυασμένο με σπόρους chia, λιναρόσπορο και πίτουρο βρώμης.
  6. Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα γεύματα, για τα οποία θέλουμε κυρίως ξηρούς καρπούς (έως 15 ανάλατους ξηρούς καρπούς) και φρούτα.
  7. Συνδύασε τα παραπάνω διατροφικά tips με καθημερινή άσκηση, τόσο αερόβια όσο και με βάρη.

2+ 1 Days Detox: Γιατί οι διακοπές σημαίνουν και αποτοξίνωση

Ωραία τα παραπάνω tips κι εύκολα εφαρμόσιμα στην καθημερινότητα. Ωστόσο το Fitlab βοηθάει τον οργανισμό σου να επιστρέψει στους φυσικούς, κανονικούς ρυθμούς του μ’ ένα ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Δες σε 3 ημέρες το σώμα, την ενέργεια, την επιδερμίδα και τη διάθεσή σου να αλλάζουν εντυπωσιακά.

Η αποτοξίνωση αποτελεί μία φυσική διαδικασία του οργανισμού, για την αποβολή των τοξινών, η οποία ξεκινάει από το συκώτι. Ο επιβαρυμένος όμως σύγχρονος τρόπος ζωής δε βοηθάει τη συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε έντονη κατακράτηση υγρών, θαμπή επιδερμίδα, χαμηλά επίπεδα ενέργειας, κόπωση και συχνά, φούσκωμα.

Ο δρόμος προς την αποτοξίνωση είναι ένας… η υγιεινή κι ισορροπημένη διατροφή! Αφαιρούμε από τη διατροφή μας τα τρόφιμα που παρεμβαίνουν στην αποτοξίνωση (ζάχαρη, trans, κορεσμένα λιπαρά οξέα), παρατηρούμε τις τροφικές  ευαισθησίες (που συχνά παρεμποδίζουν την απώλεια βάρους κι επιδεινώνουν την τοξικότητα), ενισχύουμε το πλάνο μας με τις κατάλληλες αποτοξινωτικές τροφές.

 

Ειδικό πρόγραμμα διατροφής για αποτοξίνωση: Τι διαφορά θα δω μετά από 3 ημέρες

Η αποτοξίνωση θα ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειάς σου, αφού διευκολύνει τις διόδους απελευθέρωσης ενέργειας, ευεξίας και δύναμης. Θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών, που οδηγούν στην καύση λίπους και θα ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού τα φιλικά βακτήρια θα μπορούν τώρα να δράσουν αμυντικά και να επιτεθούν σε κάθε βλαβερό, εξωτερικό παράγοντα.

Last but not least, το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα σου χαρίσει μία λαμπερή, αναζωογονημένη επιδερμίδα. Μέσω της διαδικασίας αποτοξίνωσης ενισχύεται η αποβολή των τοξινών και βαρέων μετάλλων που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα. Έτσι ευνοείται η ομορφιά και η πολυπόθητη αντιγήρανση.