Διατροφή & Άσκηση: Γιατί η στέρηση δεν αποδίδει

Νοέ 1, 2021 | Wellness Mind & Body

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν για διατροφή κι άσκηση και αισθάνονται πως θα συμβεί μία δύσκολη αλλαγή στη ζωή τους, η οποία τελικά δε θα είναι και τόσο ευχάριστη. Ας πούμε πως αυτό αποτελεί ένα «ταμπού», που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να ξεπεράσουμε στον Κλάδο μας.

 

«Ο κόσμος, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, θεωρεί πως το να κάνω μία διατροφή σημαίνει στερούμαι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο πια, αφού έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή. Λειτουργούμε πλέον με νέα δεδομένα και το 2021 πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Η διατροφή και η άσκηση δε θέλουν κόπο, αλλά τρόπο και σωστή κατεύθυνση», Ελένη Πετρουλάκη.

 

Διατροφή & Άσκηση: Νέα δεδομένα- νέα αντιμετώπιση

Πράγματι, τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι όπου διατροφή ή άσκηση αφαιρούμε τη στέρηση. Για να είμαστε υγιείς, σωματικά και ψυχικά, έχουμε ανάγκη από την κίνηση, τις βιταμίνες, την αυτοεκτίμηση και τελικά την ευεξία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ευεξία εμπεριέχει την έννοια της αυτοεκτίμησης κι εξαρτάται πάρα πολύ από τη συνέπεια. Με σταδιακά και συνεπή βήματα, ξεκινάμε με μικρές αλλαγές και φτάνουμε στη μεγάλη.

 

Τα προγράμματα διατροφής κι άσκησης του Fitlab by Eleni Petroulaki έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί ακριβώς με αυτή τη λογική, της καθοδήγησης, της συνέπειας και της απόλαυσης. Ο στόχος τους είναι η καλή φυσική κατάσταση, η υγεία και το χαμόγελο στο τέλος της ημέρας. Γι’ αυτό συστήνουμε άλλωστε και προγράμματα έντονης άσκησης μόλις 20 λεπτών, τα οποία μπορούν να γίνουν παντού (στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή στην εργασία).

 

Πως θα ξεκινήσεις χωρίς να στερηθείς

  1. Βρες το ιδανικό πρόγραμμα διατροφής κι άσκησης για εσένα. Να θυμάσαι πως το ιδανικό είναι το εφικτό.
  2. Απαλλάξου από την αναβλητικότητα, που σε κρατάει πίσω σε διάφορους τομείς της ζωής σου, πάρε την απόφαση και ξεκίνα δυναμικά τις μικρές, καθημερινές αλλαγές.
  3. Ζήτησε τη γνώμη της έμπειρης κι εξειδικευμένης ομάδας μας.