Περιμένοντας τη νέα χρονιά: Προετοιμάσου κατάλληλα

Νοέ 29, 2021 | Wellness Mind & Body

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί και μία υπόσχεση. Τη συγκεκριμένη υπόσχεση λοιπόν είτε μάς τη δίνουν οι προσδοκίες για το καινούργιο έτος, που θα διορθώσει ό,τι χάλασε η προηγούμενη χρονιά, είτε τη δίνουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Κρατάμε το τελευταίο και δίνουμε έμφαση σε αυτό.

 

Το 2022 λοιπόν ας ξεκινήσει μ’ έναν και μοναδικό στόχο, να αλλάξουμε τρόπο ζωής προς το καλύτερο! Το Fitlab by Eleni Petroulaki και η Ελένη Πετρουλάκη τονίζουν τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης σε κάθε τομέα. Αν θέλουμε μία πιο άνετη και ευχάριστη καθημερινότητα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αρκεί να το πετύχουμε σταδιακά, με υπομονή και προσπάθεια και όχι ψυχαναγκαστικά με επιπλέον πίεση. Αρκετή πίεση δε δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα;

Στο πάθος και τη θέληση είναι το μυστικό

Από τον ζήλο, το πάθος και τη θέληση γίνεται η αρχή για τη βελτίωση και την εξέλιξη. Αν το θέλεις πολύ, το προσπαθείς κι αν το προσπαθείς αρκετά με επιμονή κι υπομονή τότε σίγουρα θα επιτύχεις τον στόχο σου. Έχει σημασία όμως να αναγνωρίζεις τις ικανότητες και τις ανάγκες σου. Τόσο σε ό,τι αφορά το σώμα σου, όσο και το πνεύμα ή τις ανθρώπινες σχέσεις σου. Κοίταξε μέσα σου κι αντιμετώπισε το νέο έτος πιο εσωτερικά, δηλαδή με βάση του τι χρειάζεσαι για να έχεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.

 

Τα New Year’s Resolutions είναι πολλά παραπάνω από μία λίστα στόχων, η οποία μοιάζει και κάπως υπερβολική να υλοποιηθεί. Αποτελεί μία διαδικασία προσωπική, εσωτερική κι εξατομικευμένη στο τωρινό lifestyle σου. Αν ξεκινήσεις εστιάζοντας σε αυτό, θα φτάσεις στον καινούργιο τρόπο ζωής που επιθυμείς να υιοθετήσεις. Αναζήτησε την καλύτερη ζωή για εσένα!

 

Βάλε στόχο τον χρόνο και το «χρώμα»

Η σωστή προετοιμασία, από τις προπονήσεις μέχρι την εργασία μας, ζητάει τον χρόνο μας. Έτσι κι ο εαυτός μας, θέλει τον χρόνο του και τον ζητάει καθημερινά αλλά μάταια. Δεν τον ακούμε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στον ίδιο φαύλο κύκλο που δε μας ικανοποιεί. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη ζωή τους και την απολαμβάνουμε πραγματικά. Σε αυτή την περίπτωση ο στόχος είναι η διατήρηση και η ωραία συνέχεια για μία ακόμα πιο υπέροχη χρονιά!

 

Τι θα έλεγες λοιπόν να προσθέσουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας και λίγο «χρώμα» σε ό,τι κάνουμε; Από το πρωί που ξυπνάμε κι επιλέγουμε τα ρούχα μας για τη δουλειά, μέχρι το μεσημεριανό που θα εμπλουτίσουμε με φρούτα και λαχανικά, την απογευματινή προπόνηση σ’ ένα χόμπι που πάντα θέλαμε να κάνουμε και μία βραδινή αγκαλιά με τους δικούς μας ανθρώπους χρωματισμένη με γέλιο, αγάπη και έξυπνες ιδέες για να περνάμε όμορφα μαζί…