Η τελειότητα σκοτώνει την ομορφιά

Αυγ 19, 2021 | Wellness Mind & Body

Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με την παραδοχή πως η τελειότητα είναι ανύπαρκτη. Το τέλειο πραγματικά δεν υπάρχει, όσο και να το προσπαθούμε. Το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να το δημιουργούμε, από μία συρραφή εικόνων που βλέπουμε και με τη βοήθεια της φαντασίας μας, στο ασυνείδητο.

Η πραγματικότητα λέει λοιπόν πως η τελειομανία μάς δυσκολεύει τη ζωή, βλάπτοντας σοβαρά την ψυχική- σωματική υγεία και την αυτοπεποίθησή μας. Όποιο κι αν είναι το φύλο σου, γνωρίζεις πως θα μεγαλώσεις, θα παρατηρήσεις αλλαγές στο σώμα και στο δέρμα σου όπως είναι η γήρανση, η κυτταρίτιδα, τα περιττά κιλά. Τι γίνεται όμως με την προσωπικότητα και τον ψυχισμό σου;

Το Fitlab by Eleni Petroulaki υποστηρίζει ότι αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να φροντίσουμε τον εαυτό μας από μέσα προς τα έξω. Από την ψυχή και το πνεύμα προς το σώμα… Διαφορετικά θα επιτρέψουμε σε όλα εκείνα τα λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς και ομοιομορφίας στην ομορφιά να μας κάνουν κακό.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε, ειδικά για εσένα που χαζεύεις απογοητευμένος ή απογοητευμένη τις τέλειες φωτογραφίες των αψεγάδιαστων προσώπων και καλλίγραμμων σωμάτων στο Instagram, ότι στις αναπτυγμένες χώρες δεν επιτρέπεται η διαφήμιση τέτοιων μοντέλων επίπλαστης ομορφιάς.

Ουσιαστικά αυτά τα λανθασμένα μηνύματα τι σου λένε; Ή όλα ή τίποτα! Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Να μη μπορείς να τα κάνεις όλα και να αφήνεσαι, να παραιτείσαι, να μη φροντίζεις καθόλου τον εαυτό σου γιατί δεν προλαβαίνεις με τη δουλειά και τα παιδιά. Ένα βήμα τη φορά. Μία μικρή αλλαγή κάθε μέρα και η μεγάλη αλλαγή θα έρθει, ξεκινώντας από τη βελτίωση της ψυχικής υγείας κι ολοκληρώνοντας με τη σωματική αλλαγή που θέλεις να δεις (είτε στο σώμα είτε στην επιδερμίδα σου).