Ο ρόλος της γυμναστικής στα 40+

Ιούλ 11, 2019 | Eleni's Blog

Η ηλικία των 40 για μια γυναίκα είναι η καλύτερη. Είναι κατασταλαγμένη, έχει βρει το στιλ της, το χαρακτήρα της, ξέρει τι ακριβώς της ταιριάζει και τι όχι.

Οι γυναίκες που διανύουν την ηλικία των 40, είναι εντελώς φυσιολογικό να βιώνουν ορμονικές διακυμάνσεις όπως επιβράδυνση του μεταβολισμού ο οποίος μειώνεται κατά 5% κάθε δεκαετία και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους της τάξης των 4 έως 5 κιλών ανά έτος, μείωση της παραγωγής των οιστρογόνων που οδηγεί σε μείωση της μυικής μάζας και της οστικής πυκνότητας. Ρυθμίζοντας όμως τη διατροφή και ξεκινώντας κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής μπορούν τα παραπάνω προβλήματα να είναι εντελώς ανώδυνα.

Η επιλογή μιας πιο δραστήριας καθημερινής ζωής θα φέρει άμεσα αποτελέσματα στην ενέργεια, την ομορφιά και την ευεξία σας. Είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός για να ενισχύσει την μυική μάζα και να ενεργοποιήσει δυναμικά τον μεταβολισμό.

Άσκηση στα 40

Για την διατήρηση της μυικής μάζας και την συντήρηση της οστικής πυκνότητας, ασκήσεις φόρτισης των οστών με βάρος όπως τρέξιμο, περπάτημα και βάρη είναι πολύ σημαντικές.
Μην παραμελείτε τις διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση σας και προσθέστε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας ένα μάθημα yoga, που θα βοηθήσει στην επιμήκυνση των μυών και στη διατήρηση ευλύγιστων αρθρώσεων.

• Δυο φορές την εβδομάδα ασκήσεις ενδυνάμωσης των 30’ λεπτών και δυο φορές την εβδομάδα ασκήσεις αεροβικής των 45’ λεπτών, με μια μέρα κενή ανάμεσα, που είναι ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, είναι το ιδανικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια άρθρου : Μαντούδη Μάρω
Ειδικό ασκησιολόγιο: www.elenipetroulaki.gr
Fit ‘n Form: www.fitlab.gr