Φυσική ομορφιά σημαίνει ισορροπία και αρμονία

Ιούλ 1, 2021 | Eleni's Blog

fysiki-omorfia

Παρά τα όποια λανθασμένα πρότυπα στα Social Media, η φυσική ομορφιά αποτελεί τάση. Κι αυτό δε συνέβη τυχαία! Οι κλάδοι της μόδας, της αισθητικής, της διατροφής, της άσκησης, της υγείας, ακόμη και της οικονομίας, συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μία ανθρωποφυσική προσέγγιση. Τι σημαίνει αυτό;

Προσπαθούμε να επιτύχουμε την ισορροπία σε σώμα και πνεύμα κατανοώντας τον άνθρωπο και τη φύση ξεχωριστά, αλλά και μαζί. Άλλωστε άνθρωπος και φύση είναι από την αρχή δύο άψογοι συνεργάτες, που μάταια επιχειρήσαμε να τους χωρίσουμε.

Τι σημαίνει φυσική ομορφιά

Με απλά λόγια κάνουμε λόγο για την ομορφιά, όπως αυτή πηγάζει αβίαστα και με απόλυτη ροή από μέσα μας. Είναι αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που αποπνέουμε ως άνθρωποι και προσωπικότητες. Η Ελένη Πετρουλάκη τονίζει πολύ συχνά, ειδικά μέσα από τα προγράμματά της, πως δεν πρέπει να στεκόμαστε στην αισθητική του σώματος αλλά στη λειτουργικότητά του. Δε μας ενδιαφέρει η εικόνα, αλλά μία όμορφη εικόνα που προκύπτει από μία όμορφη ημέρα και μία ήρεμη ψυχή.

«Γνωρίζω πως η απαιτητική και καθημερινή ενασχόληση με την οικογένεια, την εργασία και τη φροντίδα του εαυτού μας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό όμως προσέχουμε τι τρώμε, τι πίνουμε, πως δίνουμε στον οργανισμό μας την ενέργεια που επιζητά».

Το πρώτο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε, είναι να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς, που θέλει εσωτερική εργασία.

Πως θα βάλω την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μου

Κάθε φορά που επιχειρούμε να αλλάξουμε συνήθειες, ειδικά τις πρωινές για να μην ξεκινάει η μέρα μας με στρες και πίεση, στοχεύουμε στο να εντάξουμε ή να αυξήσουμε την ισορροπία, την ηρεμία και την αρμονία στη ζωή μας. Η ισορροπία και η αρμονία αποτελούν δύο δυναμικές- κλειδί για τη ζωή και την πρόοδο. Χωρίς αυτές επικρατεί ένα χάος, μηδενικός προγραμματισμός κι έλλειψη όρεξης για προσπάθεια επίτευξης των στόχων μας.

Ακόμη και η ίδια η έννοια της ευημερίας, δηλαδή του wellness, συνδέεται με τη βέλτιστη ισορροπία κι αρμονία σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Και κάπως έτσι, φυσικά, έρχεται η ευτυχία και η ομορφιά…

Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ευέλικτοι και να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις μέσα από την ικανότητα της προσαρμοστικότητας. Η θεραπεία και η πρόληψη αποτελούν την καλύτερη και πιο αποδοτική λύση! Αρκεί να εντοπίσεις το πρόβλημα που νιώθεις και να του δώσεις το φυσικό του «φάρμακο».

Το «φάρμακο» αυτό δίνεται εξατομικευμένα και διαφέρει από άτομο σε άτομο, από ανάγκη σε ανάγκη. Η ισορροπία και η αρμονία μπορούν να έρθουν μέσα από την καθημερινή αποφόρτιση με αυξημένη άσκηση, με περισσότερο χρόνο για τους φίλους, μέσα από ένα χόμπι που ήθελες καιρό να ξεκινήσεις, με την απομάκρυνση τοξικών ανθρώπων ή εργασιών. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εσωτερική αλλαγή προς την καλύτερη ζωή και τη φυσική ομορφιά παίζει και η διατροφή. Μέσα από ένα κατάλληλο κι εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, προσλαμβάνουμε τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη, απολαμβάνουμε το φαγητό μας κι άρα νιώθουμε καλύτερα. Ένα τρίτο, εξίσου σημαντικό «φάρμακο» είναι η θετική διάθεση. Δεν είναι υπέροχο να μπορείς να στρέψεις και να μετατρέψεις ένα αρνητικό συναίσθημα σε κάτι θετικό;

Καμιά φορά λοιπόν η λύση ενός προβλήματος είναι στην προσπάθεια και στον προγραμματισμό, όσο ψυχαναγκαστικό κι αν ακούγεται αυτό! Αν δε στοχεύσεις και δεν παλέψεις για ΤΗΝ αλλαγή, δύσκολα θα την επιτύχεις. Διάλεξε όμως τον πιο απλό, φυσικό τρόπο να το κάνεις, όπως σου τον έδειξε η ίδια η φύση και η ομορφιά της.

«Ο ύπνος, η σωστή διατροφή, η γυμναστική και δραστηριότητα, η ξεκούραση και οι πνευματικές ασχολίες μας σε καθημερινή βάση αποτελούν τα θεμέλια για την αυτοφροντίδα μας», συνηθίζει να λέει η Ελένη τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μία καλή σχέση με τον εαυτό μας. «Με τη σωστή φροντίδα των φυσικών αναγκών μας, λειτουργούμε καλύτερα κι αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά χρειαζόμαστε για να εξελιχθούμε, με αποτέλεσμα να είναι καλά και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω μας».